Podiumhuis : Cloch’art


Naar aanleiding van “Peter Staelens… 30 jaar theater” speelt vzw Podiumhuis het stuk “Cloch’art”
Twee landlopers, Juul en Jaak, slaan op de vlucht omdat er in de contreien ontdekt is dat er wel eens eten is gestolen uit restaurants. Voorlopig zijn ze uit de handen van de politie kunnen blijven. Ze zijn gevlucht omdat ze angst hadden voor de gevolgen van hun criminele daden! Nu ja, criminele daden? Door hun associaal gedrag, door hun koppigheid, door hun rare logica, door hun manier van overleven, richtten ze heel wat ‘zogezegde’ schade aan waarvan ze zich niet bewust waren.
Juul is altijd te veel beschermd geweest. Na de scheiding van zijn ouders kwam hij terecht onder de veel te sterke vleugels van zijn bazige moeder. Toen ze plots kwam te overlijden, viel deze wereldvreemde sukkelaar ten prooi aan de soms keiharde maatschappij. Hij overleeft ondanks zijn naïviteit  en egoïsme van zijn kompaan.
Jaak is een gescheiden man die gezworen had dat zijn vrouw die hem bedrogen had met zijn beste vriend noch alimentatie noch een deel van het huis zou krijgen dat hij met zijn eigen handen gebouwd had. Dan nog liever op straat gaan leven! Beiden overleven dankzij hun respectieve afhankelijkheid en houden mekaar in moeilijke omstandigheden recht.
Juul wordt neergezet door Fernand Daemers terwijl Jaak gespeeld wordt door Peter Staelens. Beiden vertolken ze twee ver van ons bed verwijderde figuren die bij nader kennismaking toch niet zo ver weg blijken te zijn. Dat is de kracht van dit programma: het lokt vooroordelen uit, doorprikt ze en dwingt de mensen aandacht te besteden aan mensen waar ze normaal zoveel mogelijk afstand van nemen.
Voor de rest is de productie CLOCH ART bedoeld om eens goed te lachen, want de twee brengen een amusant spektakel boordevol woordspelingen, grappige situaties en samenwerking met het publiek want 50 % van teksten zijn het resultaat van de acteurs in samenspel met onder andere de toeschouwers in de zaal.

zaterdag 05 mei 2012 en zondag 06 mei 2012, telkens om 20.00 uur.
Prijs: €7 tickets
This entry was posted in Archief and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.