Open VLD vraagt uitbreiding aantal parkeerplaatsen in centrum

Op zaterdag 28 april voerde Open VLD actie in het centrum van Waarschoot. Na de dorpskernvernieuwing daalt het netto aantal parkeerplaatsen in de zone met de winkeliers. Open VLD wil na de verkiezingen werken aan een parkeerplan voor Waarschoot. Dit omvat minstens een stijging van het aantal parkeerplaatsen, maar ook een parkeerroute kan de inwoners naar de juiste plaats in het dorp leiden. De extra parkeerplaatsen moeten rond de Stationsstraat ingepland worden, bijvoorbeeld het kerkplein biedt nog mogelijkheden.

Door de dorpskernvernieuwing steekt het Dorp van Waarschoot in een nieuw kleedje. Maar een gemeentebestuur moet zijn lokale middenstand steunen. Open VLD vindt dat er na de werken te weinig parkeerplaatsen overblijven in het centrum. Tijdens begrafenissen of huwelijken is er geen enkele parkeerplaats meer vrij op het Dorp. Open VLD wil de parkeergelegenheid zo veel mogelijk in het centrum houden om de afstand naar uw winkel zo kort mogelijk te houden. Open VLD is bereid te onderzoeken of het kerkplein als parking kan worden ingezet zonder in strijd te zijn met de dorpskernvernieuwing. Bovendien moet de komst van een blauwe zone zorgen voor meer kort parkeren in het Dorp.

De handelaars stonden unaniem achter deze boodschap. Enerzijds was er in de Schoolstraat ontgoocheling over het samenvallen van de werken in de Schoolstraat met die van de N9, zeker het feit dat 3 van de 5 winkels in de Schoolstraat binnenkort tijdelijk hun deuren sluiten duidt erop dat de voorbereiding anders kon. Anderzijds was er ook in de Stationsstraat veel vraag naar de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Voor Open VLD zeker een geslaagde actie, op naar de volgende!

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.