Burgemeester Ann Coopman | Blog : Provincie stelt “De Spelen op tournee” voor

De persconferentie in het Vleeshuis te Gent was super. Als opwarmer werden de schepen van sport en/of de sportfunctionaris op het podium gevraagd om op de fietsen op rollen de beste tijd neer te zetten. De winnaar kreeg een mand streekproducten mee naar huis. Ik kwam uit tegen depute van sport, Hilde Bruggeman en een medewerker van de sportdienst Gent! Ik was dan ook blij en fier dat ik als eerste over de meet kwam. Je kan enkele sfeerfoto’s op mijn fotogallerij bekijken.

Op 8 augustus 2012 komen de ’De Spelen op Tournee’ naar WAARSCHOOT. De idee is om, met de komende Olympische Spelen in London de boodschap ‘bewegen is gezond’ in Oost-Vlaanderen verder te verspreiden.
De dag start met een feestelijke optocht om 9u30 op de speelkoer van de jongensschool in de Patronagiestraat. De jonge deelnemers begeleiden samen met de fanfare het Olympische vuur naar de sporthal. Na de officiële hymne en het aansteken van de vlam kunnen de kinderen tussen 3 en 15 jaar actief deelnemen aan de verschillende sportdisciplines. Deelnemen is volledig gratis. Als afsluiter van de Olympische beweegdag komen CHARLOTTE of MELVIN van Ketnet de sportieve kinderen aanmoedigen tijdens het sporten. De dag eindigt met het uitreiken van de gouden medailles en het doven van de vlam. De campagne staat ook open voor jongeren met een beperking.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.