Burgemeester Ann Coopman | Blog : Start Fietspad Stuiver en Stoktevijver

Op 7 augustus 2012 starten de werken aan het fietspad Stuiver-Stoktevijver. De werken zullen vermoedelijk duren tot 1 augustus 2013.

Het project “fietspad en drukriolering Stoktevijver-Stuiver“, opgemaakt op 23 augustus 2010 door het Studiebureau Grontmij, omvat de aanleg van een fietspad en de sanering van verspreide lozingen. De gemeente Zomergem is opdrachtgevend bestuur en en gunde de opdracht aan de firma nv Visser en Smit Hanab, Landegem, tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van 1.551.059,75 euro excl. btw. Aangezien het fietspad verbonden wordt met Waarschoot, deelt onze gemeente een stuk in de kosten (149.755,50 excl. btw).
Nadat de bestaande asfaltverharding wordt afgefreesd zal de afwerking via een uniforme toplaag worden afgewerkt. Dit verhoogt de duurzaamheid van de rijweg (waterinsijpeling en afbrokkeling).

De aannemer zal in twee fasen werken. Het eerste deel start vanaf de kasseistrook op het einde van Stoktevijver tot aan De Lieve, het tweede deel ligt tussen De Lieve en Waarschoot.De aannemer start met het rooien van bomen en graafwerken. Doorgaand verkeer blijft mogelijk.

Vanaf de tweede helft van september wordt de straat opgebroken en zal het verkeer naar Eeklo via Oostwinkel moeten en het verkeer naar Waarschoot zal de omleiding via Korteboeken en de Bekestraat moeten volgen.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.