Burgemeester Ann Coopman | Blog : Tentoonstelling “Natuur-lijk”, Priorij

Zaterdag 11 augustus opende ik in naam van de gemeente Waarschoot de tentoonstelling “NATUUR-LIJK”. Tegen drie uur verzamelden vele kunstliefhebbers zich op het terrein aan de Priorij om er het werk van de 3 kunstenaressen Trui Hoste, Thaïs Kahnert en Ieza Stroef te bewonderen. Deze 3 vrouwen stellen zeer uiteenlopende werken tentoon van beeldhouwwerken, schilderijen, keramiek, installaties en tekeningen.  Stuk voor stuk mystieke werken die verband houden met de schoonheid van én in de natuur.

Teo Franssen vergezelde ons doorheen de tentoonstelling en vertelde ons meer over zowel de kunstenaressen als hun werken. Teo Fransen is dichter-schrijver-filosoof, eresecretaris van de Vereniging van Katholieke Oost-Vlaamse schijvers.  Hij is tevens voorzitter van Cultuurplatform Gent en medeoprichter van de hernieuwde Poëziedagen in Merendree.

De drie dames waren op slag verliefd op de prachtige historische site van de priorij, waar zij hun jonge kunst doorheen een eeuwenoud raam tonen. Deze tentoonstelling is beslist het bezoeken waard loopt verder op 12, 15, 18 en 19 augustus van 11 tot 18 uur.

Foto: In gesprek met Teo Franssen, Thaïs Kahnert en Ieza Stroef. Meer sfeerbeelden in de Gallery


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.