Podiumhuis : Sporen

Spoor tussen Jagerpad (Waarschoot) en Eeklo

Sporen uit het verleden worden blootgelegd. Een pijnlijk geheim…
‘Sporen’ is een tragi-komische familiekroniek over krassen op de ziel, over ontspoorde gevoelens en herinneringen, en over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan.

Vzw Podiumhuis speelt op vrijdag 15 maart 2013 en op zaterdag 16 maart 2013 telkens om 20 uur en op zondag 17 maart om 15 uur de tragi-komische familiekroniek ‘Sporen’ van Roland Delannoy in een regie van Inge Stock.
De personages worden vertolkt door:

  • Nand Daemers
  • Brigitte De Jaeger
  • Sylvie De Jaeger
  • Ben De Poortere
  • Doreen Leuntjens
  • Peter Staelens
  • Axelle Van De Velde
  • Dirk Van Heyste

Locatie: Parochiezaal Beke, Priemwegel 4, Zomergem-Beke
Kaarten: VVK €8 – Kassa €10
Deuren: open 1 uur voor de voorstelling!
Reservaties: 0486/33 86 97 – 0490/39 86 29

De auteur: Ronald Delannoy

Roland Delannoy, van geboorte Moorselenaar, leert begin de jaren ’70 een zekere Katrien Barbry uit Westouter kennen. Van het een komt het ander en vrij snel wordt hij geïntroduceerd bij Katriens ouders, ten huize Flor Barbry-Anna Bauw. Binnen de kortste keren wordt Roland gebeten…door 2 hardnekkige microben: die van het Bourgondisch tafelen en die van het toneel. In deze biotoop leeft hij als een vis in het water.
In het seizoen ’76-’77 debuteert hij bij het Volkstoneel in ‘Menschen lyk wyder’, toen nog onder leiding van zijn schoonvader Flor. Ja, schoonvader Flor, want tussen de 64 opvoeringen vindt hij nog een gaatje om met Katrien te trouwen: op vrijdagavond 1 april 1977 speelt de troupe in Wingene, de dag daarna trouwt hij en op zondag 3 april staat Roland op de planken in het Frans-Vlaamse Bollezele!
Hoe hij het klaarspeelt, is een raadsel, maar tussen alle drukke bezigheden en toneelseizoenen vindt Roland nog de tijd en de energie om zelf toneel te schrijven: «Volk in de winkel», «In de Miroir», «Van duuv’n en menschen» en «Jean Claude de bode». Stuk voor stuk pareltjes die door de troupe leven worden ingeblazen. Het zijn verhalen over de leute, de liefde en de warmte tussen mensen van vlees en bloed, maar ook over wanhoop, hovaardij en jaloezie. Levensecht, herkenbaar en beklijvend, met woorden en zinnen die recht naar het hart gaan.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.