Zuzet : Fragiele krokussen

Krokussen

Mijn deelnemingen aan de uitdagingen van het tijdschrift Colored Pencil Magazine (CPM) maken deel uit van een leerproces.

Er zijn zoveel technieken omtrent het aanbrengen van kleurpotlood, dat ik besloot om een nieuw boek aan te schaffen. Dit keer kocht ik Ultimate Guide to Colored Pencil van Gary Greene; zijn werk is te zien op Ggart. Een meester op vlak van schilderen met kleurpotlood. Dit keer geen fysiek boek (Moeilijk te verkrijgen hier), maar een digitale versie via Scribd. Het gekochte boek is daarna te lezen via de website van Scribd, en werd tevens opgeslagen in een cloud. Voor wie wil beginnen, of meer wil leren, met schilderen met kleurpotlood is het boek een echte aanrader.
Naast het aanleren van nieuwe technieken, moest ik ook wat materiaal aanschaffen. Een nieuwe elektrische potloodslijper, en een tekenborstel. De slijper houdt mijn kleurpotloden voortdurend scherp opdat elke porie van het tekenpapier opgevuld wordt, en de tekenborstel houdt het papier vrij van debris. Debris zijn kleine potlooddeeltjes die het papier kunnen vervuilen. Ze kunnen van invloed zijn op latere overschilderingen, en zijn zoveel mogelijk te vermijden.

 

Colored Pencil Magazine

De uitdaging

Boeken

 

Galerie: CPM Art Challenge

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.