Zuzet : Roestige blauwe automobiel

CPM Mei 2013

CPM Mei 2013

Aanvankelijk leek deze uitdaging van het tijdschrift: CPM onuitvoerbaar. Deze auto was in een eerste impressie een moeilijk onderwerp, waarvan de achtergrond met bomen het makkelijkst leek. Na een grondige voorstudie en vele uren aan inspanning werd tenslotte ook deze klus geklaard. Deze auto mag nu gerust verder roesten.

Vooraleer te beginnen met een werk in kleurpotlood is enige voorstudie van groot belang. Wat wit moet blijven kun je best vooraf bepalen, en ook de verschillende oppervlaktestructuren, kleurgebruik, en de te gebruiken technieken kan je beter op voorhand bepalen.

Ik was dan ook op zoek naar software om allerlei notities bij te houden. Na een zoektocht via internet vond ik Zim. Dit computerprogramma laat toe om allerlei gedachten te ordenen. Via een boomstructuur kunnen er pagina’s met elkaar verbonden worden. Teksten, foto’s en links kunnen het geheel aanvullen, om op die manier een duidelijk beeld te krijgen van het onderwerp en het proces om een werk met kleurpotlood op te bouwen.

Na een eerste kennismaking met de foto, onderzocht ik de kleuren, technieken, en ontdekte ik steeds meer over mijn te schilderen onderwerp. Het roest snijdt iets weg van het blauwe en turquoise oppervlak, en daarom besloot ik om een elektrische gom te gaan gebruiken. Een techniek die ik had gezien bij Gary Greene. (Via zijn boek: Ultimate Guide to Colored Pencil)

Colored Pencil Magazine

De uitdaging

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.