Zuzet : Twee witte wolven stillen de creatieve honger

Witte wolven

Toen ik de achtergrond aan het inkleuren was, had ik echt het gevoel dat ik aan het schilderen was. De vordering die ik na al die maanden heb gemaakt is er gekomen door kennis en uiteraard ook ervaring. In de categorie student/beginner won ik de augustus-opgave.
 

Elke maand wil het tijdschrift Colored Pencil Magazine creatievelingen uit hun comfortzone lokken met een uitdaging. Ook dit keer geen makkelijke opgave, maar dat is uiteraard juist de uitlokking. De foto werd genomen door John Knight. Ik vond hem terug op een website welke de wolven een warm hart toedragen: bigoakwolfsanctuary.org. De witte wolf is eigenlijk een grijze wolf zo blijkt uit: Arkive.

Vooraleer met een werk met kleurpotloden te beginnen, is een grondige analyse altijd een goed begin. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit grijs, beige en groene tinten. Er is weinig variatie aan kleur op het eerste gezicht, maar dat kan in de praktijk wel anders uitvallen. Technisch gezien leek dan ook de vacht een moeilijke opgave, waarbij enige testresultaten op wat kladpapier nodig waren.

Voor het eerst maakte ik ook gebruik van een time tracker, een stukje software waarmee ik de tijd kan bijhouden, met de mogelijkheid om tussendoor ook een pauze in te lassen. Het opbouwen van een werk met kleurpotloden vraagt immers tijd en discipline.

Dat ik gewonnen heb, was voor mij een verrassing, en ik citeer de jury:
Creating a predominantly white, main subject when working with colored pencils is always a challenge.
We loved the warm tones that you pulled into this piece, not only in the creamy fur but also in the reds of the background.  You were able to get a beautiful crisp outline pulling out each piece of fur and whisker. We also loved your composition and thought the extended space in front of the standing wolf allowed some breathing room for the viewer. Other points of interest included, those amazing eyes on the on-looking wolf, as well as the tufts inside ears, and details under the belly. Critique would be – a little more definition between the wolves and to continue to grow in your fur techniques to include a little more depth. Wonderful beginner/student entry, I look forward to seeing you become a pro artist in no time!

Vrij vertaald:
Het creëren van een hoofdzakelijk wit hoofdonderwerp bij het werken met kleurpotloden is altijd een uitdaging. We houden van de warme tonen welke je stak in dit stuk, niet alleen crèmekleurig in de vacht, maar ook in de rode kleuren in de achtergrond. Je bent erin geslaagd om een mooie gekrulde omlijning te bereiken dat uitsteekt uit het bont en ook het snorhaar. We houden ook van de compositie en dachten eraan dat de extra ruimte vooraan de staande wolf een extra ademruimte geeft aan de kijker. Andere punten welke interessant zijn, de geweldige ogen van de wolf die je aankijkt, alsook de plukjes binnenin de oren, en de details onder de buik. Kritiek zou kunnen zijn: een beetje meer verscheidenheid tussen de wolven onderling, en meer uitwerking in de bonttechnieken zodat er wat meer diepte wordt gecreëerd. Prachtige beginner/student bijdrage. Ik kijk er naar uit om je in geen tijd een pro artiest te zien worden.

De pagina met de opgave, de winnaars en alle werken.

This entry was posted in Archief and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.