Burgemeester Ann Coopman | Blog : Kimke Desart opnieuw genomineerd

kimke desartKimke Desart uit Waarschoot (14 jaar) werd dit jaar terug genomineerd als beste Vlaamse actrice voor haar rol in I’m The Same, I’m An Other van Caroline Strubbe. Er was al eens een nominatie in 2010 waar ze uiteindelijk won (http://vertigoweb.be/film-festival-oostende-maakt-nominaties-ensors-bekend/)

In 2008 was Desart voor het eerst te zien in de langspeelfilm “Lost persons area” van Caroline Strubbe, waarin ze de rol van Tess speelde. Met de vertolking van haar rol als Tessa in Lost persons area won ze op 10 september 2010 op het filmfestival van Oostende de Vlaamse filmprijs voor beste actrice. Deze prijs werd nog eens bevestigd op het internationaal filmfestival in Ourense, waar Kimke Desart nog eens de prijs voor beste actrice kreeg. Verder speelde ze in de langspeelfilm Hasta la Vista van Geoffrey Enthoven uit 2011, waarin ze de rol van Yoni vertolkte. Kimke werkte ook mee aan tal van kortfilms.

De Ensors of Vlaamse filmprijzen worden uitgereikt op 20 september 2014 in Oostende en dit zal live te volgen zijn op Prime.

 


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.