Waarschoot : Kwetsbare mensen slachtoffer verkavelingsbeleid gemeentebestuur

Dat de 'goesting' bij CD&V en Open VLD om te verkavelen groot is, wisten we al. "Dat nu ook maatschappelijk kwetsbare mensen moeten opkrassen om een bouwproject te realiseren, is onverdedigbaar", zegt Peter Cousaert, voorzitter van Groen Waarschoot.

Onlangs bracht OCMW-voorzitter Christine Claeys een budgetwijziging voor het OCMW op de gemeenteraad. Het OCMW zou vier van haar woningen verkopen. De woningen zouden immers niet meer bewoonbaar zijn. Een plaatsbezoek aan één van de woningen leert anders. Zo werd bij één woning drie jaar geleden nog de elektriciteit vernieuwd.

De persoon die één van de woningen bewoont wist tot een maand geleden nauwelijks waar hij aan toe was. Na er jaren te hebben gewoond kreeg hij in mei 2014 een contract van 1 jaar onder zijn neus geschoven. Hij werd wel nog ingeschreven in een sociaal verhuurkantoor. Hij heeft dit allemaal getekend zonder zeer goed te weten waar hij voor stond. Hij had ook weinig keuze. Als hij al een andere woning vindt, ziet het ernaar uit dat de hoogte van zijn huishuur binnenkort verdubbelt.

Dat twee woningen naast de fel gecontesteerde verkaveling in Stuiver liggen, is geen toeval. 58 buurtbewoners tekenden al protest aan tegen deze verkaveling. We vermoeden dat er afspraken gemaakt zijn tussen de bouwpromotor en het bestuur. Deze twee woningen slopen kan het project van de bouwpromotor alleen maar groter maken en is wellicht goed voor drie tot vier bijkomende nieuwbouwwoningen. Zoals we reeds eerder zeiden: "De bouwpromotoren lijken steeds aan het langste eind te trekken."

Datum agenda: 

donderdag, januari 1, 2015
This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.