Waarschoot : Peter Cousaert nieuwe voorzitter Groen Meetjesland. Liesbeth Van der Gucht secretaris

Op woensdag 7 januari verkozen de Meetjeslandse leden van Groen Peter Cousaert unaniem als nieuwe voorzitter van Groen Meetjesland. "Ik ben heel blij en dankbaar voor het vertrouwen dat ik kreeg van de leden om samen met Liesbeth Van der Gucht (Zomergem) de werking van onze politieke regio verder uit te bouwen." zegt Peter Cousaert, die ook voorzitter is van Groen Waarschoot.

Tijdens een recent nationaal congres beslisten we dat de regio het niveau bij uitstek wordt waar het Groene project inhoudelijk vorm krijgt. "Het is dus op een bijzonder boeiend moment dat ik met Liesbeth het bestuur mag opnemen. We doen dit op de solide basis die voorganger Eddy Colombeen (Evergem) legde."

"2018, het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen, moet ook voor onze regio een echt scharnierpunt worden, met een sprong vooruit voor alle groepen", vervolgt Cousaert. "Het jaar waarin we het gedurfd en ambitieus werk in de Meetjeslandse meerderheden en het opbouwende en inhoudelijke oppositiewerk in andere gemeenten moeten consolideren. Daarenboven ontstaan er ook nieuwe groepen, zoals in Nevele. Ook deze groepen willen we mee ondersteunen vanuit de regio."

"Er is ook een duidelijke link tussen verkiezingsresultaten en dynamische lokale groepen," vult Liesbeth Van der Gucht aan. We tonen dag in dag uit dat het anders kan. De manier waarop we aan politiek doen, zal ons in 2018 geen windeieren leggen.

peter.cousaert@groen.be, 0477 70 56 89

Datum agenda: 

woensdag, januari 7, 2015
This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.