Waarschoot : Voorzitter Groen Waarschoot in nationaal partijbestuur Groen

Anderhalve week nadat hij werd verkozen als voorzitter van Groen Meetjesland, vaardigen de Groen-leden van Oost-Vlaanderen Peter Cousaert af naar het nationaal partijbestuur van Groen. Het partijbestuur komt wekelijks samen op maandag om de politieke lijn van de partij te bepalen. Het bestuur leidt en vertegenwoordigt de partij.

"Mijn engagement voor de partij is de voorbije vier jaar stevig gegroeid. Binnen het nationaal partijbestuur kan ik dit vijf jaar verder zetten. Dat maakt me ontzettend blij", zegt Peter Cousaert. "Ik zal me meer dan ooit mee verantwoordelijk voelen voor de partijlijn."

Onze partij groeit. Sinds oktober kwamen er al 850 leden bij. "Alle 850 hebben ze gelijk," zegt Peter Cousaert breedlachend. "We zijn de enige partij die de koppeling maakt tussen milieuthema's en sociale thema's. Dat maakt ons uniek. Daarenboven voeren we constructieve oppositie op Europees, Vlaams en federaal niveau. Denk maar aan de alternatieve begrotingen die onze partij neerlegde. We bewijzen keer op keer dat het wel anders kan."

Op nationaal niveau was Cousaert tot nu lid van de Politieke Raad. Dit is het orgaan dat de langetermijnstrategie van de partij uittekent. Dit is het parlement van de partij. Dit mandaat eindigt met onmiddelijke ingang.

Datum agenda: 

maandag, januari 19, 2015
This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.