Zuzet : Suikerwaren op een schaal geserveerd

web1310

Candy Dish 2013, kleurpotloden, papier 25cm x 20,7cm.

Net nu ik al geruime tijd geen snoep meer eet, sinds ik het boek De Voedselzandloper ben gaan volgen, kwamen ze bij het tijdschrift Colored Pencil Magazine met een opdracht rond snoep aangezet.

De zoetigheid werd er voor de foto geserveerd in een bootvormige glazen kom, op een felrode ronde schaal. De rode kleur domineert het geheel, maar gelukkig zijn er ook nog de gele, groene en oranje suikerwaren. Alles blinkt ook geweldig: van de schaal tot het in cellofaan gewikkelde snoepgoed.

Voor dit onderwerp zou je gekleurd rood papier kunnen gebruiken, dacht ik, maar dan krijg je problemen om dat pure wit te verkrijgen. De reflecties in de schaal zijn boeiend, en de plooitjes in het cellofaan van het snoepgoed moeten zorgzaam weergegeven worden, nam ik me voor. De rode schaal bevat ook enkele onvolkomenheden. Oneffenheden typerend voor een laag glazuur op keramiek.

Materiaal

  • Papier: Stonehenge (25cm x 20,7cm)
  • Kleurpotloden: Faber Castell Polychromos, Prismacolor Premier, Caran d’Ache Pablo/Luminance, Derwent Artists/Coloursoft, Lyra Polycolor, Staedtler Ergosoft
  • Verdunner: Zest-it
  • Blender: Lyra splender

Tijdsduur

Totale werktijd: 82 uur en 2 minuten

Meest gebruikte kleurpotlood

Prismacolor: Crimson Lake

Wedstrijdpagina

CPM Contest

This entry was posted in Archief and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.