Info

Bloggend Waarschoot is een syndicatie website, en herneemt artikels van andere websites, zoals zij deze publiceren via een web feed.

Een dergelijke syndicatie website wordt ook wel eens een ‘Planet’ genoemd en verzamelt de links naar informatie over een centraal thema. Bij Bloggend Waarschoot is dit centrale thema de Oost-Vlaamse gemeente Waarschoot.

Artikels worden niet zomaar, simpelweg, overgenomen. Er wordt expliciet verwezen naar de oorspronkelijke websites en hun originele artikels. De oorspronkelijke informatie wordt dus niet zonder meer gekopieerd, wel wordt deze verzameld en wordt de inhoud van het artikel samen met de link naar het betreffende artikel gepubliceerd. Bij het lezen van de site via de RSS feed (wat in feite de primaire bedoeling is) wordt er sowieso doorgelinkt naar de originele site.

Vaak wordt hiervoor als onderliggende motor de PlanetPlanet software gebruikt, wat in een eerdere versie van Bloggend Waarschoot ook zo was. Tegenwoordig draait deze op de WordPress engine voorzien van de FeedWordPress plugin.

Heeft u een website die een band heeft met Waarschoot en wil u deze hier ook graag opgenomen zien? Mail gewoon uw informatie met de link naar de web feed van uw site naar de webmaster.

De nieuwsitems op deze site worden ook vermeld op onze Twitter account @waarschoot en op onze Facebookpagina BloggendWaarschoot.

Comments are closed.