Burgemeester Ann Coopman | Blog : Volgt Daphne Aerts uit Waarschoot Nele Van Damme en Koenraad Belsack op als meest talentvolle jonge ondernemer van Oost-Vlaanderen?

daphne aertsOp dinsdag 25 maart 2014 organiseert JCI Oost-Vlaanderen de 3de verkiezing van de Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar. (www.jongeondernemervanhetjaar.be)

Een van de genomineerde kandidaten is Daphne Aerts uit Waarschoot. Daphne (34j) is sinds 13 jaar zaakvoerder van TNS Homemade Foods , een voedingsbedrijf dat artisanale kroketten, bouchées en filohapjes produceert.  Ze is een echte self-made woman. Op haar 17e stopte ze met school en ging onder leercontract als boekhouder bij haar vader werken. Daarvoor moest ze maandelijks naar een krokettenfabriek. Daar begon haar passie voor eten. In 1999 begon ze de productie in een klein gebouw. Intussen groeide TNS Homemade Foods uit tot een KMO met een 30-tal medewerkers. Daphne voorziet vandaag de  kwaliteitsbewuste restaurateur, voedingshandelaar of cateraar van klassiekers zoals garnaalkroketten, maar ook van innovatieve (al dan niet bio) kroketvariaties met bijvoorbeeld whisky. Ze  managet nog steeds autonoom het bedrijf, de productie, aankoop en verkoop in België en het buitenland.

Het VTM-programma ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’ beloonde haar passie voor lekker eten al met een plaats in de halve finale. Als onderneemster wil Daphne niet alleen andere vrouwelijke ondernemers motiveren, ze wil ook andere vrouwen inspireren om de stap te zetten naar het ondernemerschap. Daphne kreeg op 12 maart de 15de WOMED Award 2014 (de prijs voor de vrouwelijke ondernemer van het jaar van Markant vzw en UNIZO).

www.tnskroket.be

 

Naast Daphne zijn ook Filip Audenaert (uit Evergem) van Polymer Insulation Products, Maldegem, Stijn De Rammelaere (uit Drongen) & Timothy Desmet (uit Steenhuize-Wijnhuize) van Profacts, Eke en Werner Fransen (uit Hamme) & Wim van Soom (uit Gentbrugge) van Reditech, Temse genomineerd.

 

Interesse om er bij te zijn? Schrijf je dan vlug in via http://oostvlaanderen.jongeondernemervanhetjaar.be/nl/programma/d/subscribe/jci-award-oost-vlaamse-jonge-ondernemer-van-het-jaar-2014.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.