Kim Martens : Hongarije

Met enigzins wat vertraging heb ik nu toch even wat tijd gevonden om nog eens wat te schrijven op deze Blog.
Na Amerika hadden we samen met Evi haar ouders en een bevriend koppel nog een reisje gepland naar Hongarije. Vooraf dachten we dat we na Amerika nu wel heel veel armoede enzo zouden zien. Hongarije was voor ons een stap in het onbekende.. Maar uiteindelijk is de verwachte cultuurchoque uitgebleven. Hongarije is de laatste jaren serieus aan het uitbreiden en wordt steeds aantrekkelijker voor buitenlandse toeristen. De lagere prijzen zullen daar ook wel wat mee te maken hebben. Al moet ik zeggen dat de Hongaren wel al echte commerçanten geworden zijn.. De echte arme streken zullen we wellicht niet gezien hebben.We verbleven in een klein dorpje niet ver van het bekende Balaton meer. Dit is echt een plek waar heel wat te beleven valt. We hebben er verschillende mooie dorpjes bezocht, maakten er een boottocht op het Balatonmeer, gingen er naar het strand, maakten er zelfs een berwandeling. Ook een bezoekje aan het lokaal kuuroord kon niet ontbreken. Het was een soort meer op een vulkaan en da zorgde ervoor dat het water altijd ongeveer 32 graden had.
Ook budapest stond op het programma. Ook een stad die de moeite waard is om eens te bezoeken!
kortom er viel heel wat te beleven.
Evi en Ik op een boottochtje
We gingen ook eens eten in een echt lokaal restaurantje. Alles was er heel authentiek. We werden tijdens het eten getrakteerd op een show. Evi werd er zelfs geslagen met een zweep.. geen paniek het hoorde bij de show en ze heeft er bijna niets aan over gehouden;)
ons huisje
Dit is de berg die we beklommen hebben.
Budapest
This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.