Burgemeesters Meetjesland loven Ghislain Lippens

Gisteravond vond het bal van de burgemeester plaats, het eerste van burgemeester Ann Coopman. Tegelijkertijd werd ook de vorige burgemeester Ghislain Lippens in de bloemetjes gezet. De ganse stoet van burgemeesters uit de regio passeerden en sloegen de vorige burgervader om de oren met complimenten en lofbetuigingen. Johan De Roo, burgemeester van Maldegem, dichtte Lippens een enorm organisatorisch talent toe, Jo De Coninck van Zomergem bekende dat hij Lippens nooit zal kunnen evenaren in klasse, stijl en vriendelijkheid en gedeputeerde Alexander Vercaemer prees hem voor zijn ongekende sympathie en bekende: 'Als u nog geen ere-burgemeester bent, zal u het zeker worden, want u voldoet aan alle voorwaarden.'

Na 20 jaar politiek gaf Lippens toe dat hij het moeilijk had om de fakkel door te geven. 'Maar we zijn nu twee maand verder, en ik begin rust te vinden', lachtte hij gisteravond. Het feit dat in een krant was verschenen dat hij een terugkeer in de politiek bij een andere partij dan CD&V niet uitsloot, noemde hij dan weer een grote kwakkel van de journalist in kwestie. Hij blijft naar eigen zeggen CD&V trouw. 

Chiro Dakan 28-02 011   

Gedeputeerde Alexander Vercaemer looft Ghislain Lippens dat op het moment dat de toorts het hardst brandt, hij de fakkel doorgeeft.

Chiro Dakan 28-02 012

Chiro Dakan 28-02 015 

Zowat alle burgemeesters van het Meetjesland kwamen Ghislain Lippens eren bij zijn afscheid. Onder meer Johan De Roo en Koen Loete.

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.