Kim Martens : Gamen… Dat doe je best met mate!


Uit vele onderzoeken blijkt dat 90 % van de jongeren onder de 14 jaar op geregelde basis computerspelletjes speelt en zich een 'gamer' noemt. Hoe zit dat nu precies met die games? Welke computerspelletjes bestaan er eigenlijk? Wat maakt games plakkerig? Worden kinderen nu asociaal of juist sociaal door te gamen? Moet ik als ouder ingrijpen? En hoe zit dat eigenlijk met die gewelddadige spelletjes? Met deze inleidende woorden presenteert Met Mate hun volgende sensibiliseringsactie. Met Mate - De werkgroep die zich over diverse verslavingen buigt - is begaan met de Waarschootse jongeren en wil hen en hun ouders waarschuwen voor de eventuele gevolgen van het (teveel aan) gamen. Of is het juist goed voor de jeugd. Allemaal vragen waarop Etienne Janssen, medewerker bij het CAT Preventiehuis Gent, zal proberen antwoorden. Hij geeft informatie en concreet bruikbare tips voor ouders, jongeren en andere geïnteresseerden! Allen daarheen dus!


Voor wie zich wel eens deze vragen stelt, is er de gratis infosessie 'games, meer dan een spel'. Wie zich graag eens laat onderdompelen in de fascinerende wereld van de games, is welkom op 1 april om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Deze gratis infosessie is een initiatief van Met Mate, de werkgroep rond alcohol- en drugpreventie van de gemeente Waarschoot.


This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.