Kim Martens : fietspad langs spoorweglijn 58.

Het fietspad langs de spoorweg dat Waarschoot met Eeklo verbindt wordt de laatste tijd geconfronteerd met vandalisme. Wat een veilig alternatief moest bieden voor de fietsroute langs de N9 wordt nu zelf onveilig gemaakt door enkele vandalen.

 

Ik onthoud u niet de feiten: paaltjes werden uitgetrokken, flessen werden stuk geslagen op het fietspad, stalen draden van de omheining werden doorgeknipt en zelfs over het fietspad gespannen. Na enkele spijtige voorvallen is er gelukkig door de samenwerking met verschillende instanties tijdelijk ingegrepen kunnen worden. Ik zeg wel tijdelijk, want nu moet men opnieuw vaststellen dat de pas aangeplante boompjes nu ook niet worden gespaard.

 

Wij van Jong CD&V zijn helemaal niet opgezet met deze feiten. Waarom bijkomende kosten maken voor de verfraaiing van de fietsroute om de dag nadien te moeten vaststellen dat de helft ervan al kapot gemaakt is. Dit alleen maar extra kosten mee. Wij vragen daarom , misschien wat ongewoon, uw medewerking. Bij enige vaststelling van vandalisme of verdachte personen vragen wij u dit de melden aan de politie of het gemeentebestuur

Wij zijn dan ook voorstander voor een harde aanpak. Wie op heterdaad betrapt wordt op vandalisme zal zwaar bestraft worden. Het kan niet dat enkelingen andere fietsers in gevaar brengen.

Alleen op deze manier is het mogelijk het vandalisme op deze fietsverbinding een halt toe te roepen. Wij hopen daarom op jullie samenwerking.

 

Namens Jong CD&V - Waarschoot.

This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.