Franse chansons met Peter Staelens

“Franse chansons”, hoe komen ze d’r bij. Kunnen we dan ook spreken over Engelse songs en Spaanse canciones? ‘Een chanson is simpelweg het Franse woord voor ‘lied’, en is daarmee de benaming voor de populairste, meest eigen stijl van Franse zangkunst’, lezen we via Wikipedia. Vooral in de jaren zeventig en daarvoor was het Franse lied ook populair bij ons, maar daarna werd het wat stilletjes, al hebben we ook wel onze eigen Axelle Red en Arno. (Vlaamse chansons?) Maar we kennen ze nog: de Franse liedjes over de liefde, de zee, en natuurlijk Parijs.
Peter Staelens met sigaret
Peter Staelens zingt Franse chansons op vrijdag 23 en zaterdag 24 april 2010 in het podiumzaaltje van de Miami. Zie overigens de website van
Podiumhuis, waar u tevens een voorproefje  kunt beluisteren.

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.