Telenet Prime opzeggen

Telenet is de laatste tijd over het algemeen goed bezig, vind ik. Weinig technische storingen, zeker met internet. De digibox/-corder meestal ‘just works‘ – er is altijd reden om te klagen natuurlijk, en het zou een stuk opener mogen en zo, maar in the end wil ik gewoon iets dat werk, en dat doet het gewoonlijk voldoende.

Ik had meer dan een jaar geleden ooit ingeschreven op een Prime abonement. Tevreden van, maar in the end kijk ik te weinig naar films opdat zo’n abonement de moeite is. De beste films zijn meestal toch eerst op A La carte beschikbaar, en voor het aantal extra films dat ik zou bestellen, geraak ik niet aan het maandelijkse bedrag dat Prime me kost. Simpele berekening van kosten en baten.

Dus willen we dat abonnement Prime opzeggen. Dat was toen via een promo en ik denk minstens voor een jaar of zo, maar we zijn intussen al veel verder, en opzeggen is contractueel nu zeker geen probleem.

Telenet heeft nu ook een redelijk uitgebouwde website waar je je account kan beheren. Zo vond ik ergens ook een overzicht van de abonnementen die ik neem, en o wonder, je kan Prime aldaar afvinken en opzeggen. Indertijd via een simpel telefoontje ingeschreven, nu via een simpele muisklik weer uitschrijven, geef toe, da’s toch wonderbaarlijk?

Maar te rap gejuicht vrees ik. De web interface is niet meer dan een aanvraag om op te zeggen. Telenet gaat je binnen de twee dagen contacteren. Nu goed, als zij nog even bellen om te bevestigen…

Maar ze bellen natuurlijk niet. (Of althans ze konden me niet bereiken hoor ik later.)

Dan maar zelf bellen. Met de GSM want tegenwoordig heb ik en abonnement waar het goedkoper is te bellen naar vaste lijn dan naar GSM (de forfaitaire minuten naar vaste lijn krijg ik gewoon niet op). Met nummer herkenning weten ze blijkbaar daar al aan mijn GSM nummer wie ik ben. Ook leuk. (Tiens, toen ze me vorige week blijkbaar probeerden te bereiken hebben ze de GSM toch niet geprobeerd.)

Enfin, een heel vriendelijke dame aan de lijn die het heel professioneel aanpakte, niets op te zeggen. Maar in the end moet ik nu mijn Prime schriftelijk opzeggen. Best aangetekend mijnheer.

Twee maten en twee gewichten. Ermee beginnen wordt heel gemakkelijk gemaakt. Ermee stoppen heel moeilijk. Klantvriendelijkheid: nul.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.