Sociale woningen in slechte staat

Sociale woning

Sociale woning

Deze zomer kondigde MBV aan dat zij 300 nieuwe sociale woningen gaat bouwen in het Meetjesland gedurende de komende 5 jaar. Mooie plannen, ware het niet dat MBV een groot aantal sociale woningen beschikt die verouderd zijn. Ook in Waarschoot zijn een groot deel van de huizen toe aan een grondige renovatie. Op de gemeenteraad heb ik de vertegenwoordigers van Waarschoot in MBV gevraagd om de renovatie van de Waarschootse huizen op de agenda van de Raad van Bestuur te zetten en spoed te zetten achter dit dossier.

Ook in Waarschoot hebben we weet van onderstaande problemen in de huizen van MBV:

  • Dubbel glas
  • Herstel houtwerk dat rot zit
  • Isolatie van dak en betonnen platen
  • Vervangen van de voordeur
  • Het regent binnen in de woonkamer en slaapkamer
  • Waterinsijpeling spouwmuren
  • Herstellen dakgoten
  • Bestrijding van schimmel in slaap- en badkamers, eventueel met tegels
  • Electriciteitsnet niet sterk genoeg
  • Meer controle en onderhoud op woningen

Op de volgende Raad van Bestuur zal de vraag van Open VLD besproken worden, waarna de gemeenteraad het punt opnieuw zal bespreken. Het is duidelijk dat dit een werk van lange adem wordt. De meeste huizen zijn ongeveer 40 jaar oud en zijn aan een grondige renovatie toe. MBV wil de werken gaan clusteren, wat alles nog moeilijker maakt. Dit betekent dat er moet gewacht worden tot er een vijftal huizen leegkomen, dan pas kan een aannemer aangesteld worden voor de renovatie en kunnen de werken uitgevoerd worden. Op deze manier kan het gerust nog meer dan 10 jaar duren vooraleer er echte vooruitgang te zien is in dit dossier.

Tegelijkertijd werd er afgesproken om alle problemen aan de huizen in Waarschoot te inventariseren. Wie in een huis van MBV woont en een van de bovenstaande problemen ondervindt, kan deze gerust melden aan iemand van de Open VLD fractie of aan mezelf (jochen.desmet@gmail.com of 0474 91 49 97). We zorgen voor een goede opvolging.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.