Opnieuw slecht rapport voor gemeentelijke website

Gemeentelijke website

Gemeentelijke website

Zoals in vele landelijke gemeenten is ook in Waarschoot de gemeentelijke website niet mee met zijn tijd. Eerder schreven we daar zelf al een tussenkomst over, nu wil ook UNIZO dat de gemeentebesturen zich dringend aanpassen aan de geest van de tijd. Internet is een machtig instrument waar participatie en sociale bewogenheid centraal staat. De tijd van eenzijdig communiceren, van aanbieder naar bezoeker, ligt al lang achter ons. Het gemeentebestuur van Waarschoot, maar ook vele andere, hebben dit nog steeds niet begrepen.

De studie gaat op bepaalde punten heel ver, maar de rode draad is heel terecht. Te weinig gemeentelijke websites bieden gerichte informatie, gaan niet ver genoeg op het vlak van participatie en gerichte informatie. UNIZO bekijkt specifiek de digitale dienstverlening naar de ondernemers, zowel naar informatie, participatie en interactie. De informatie is er meestal wel, maar je vindt ze niet onmiddellijk. Op het gebied van participatie en interactie is er geen enkele creativiteit aan de dag gelegd. Je kan wel een probleem melden aan het gemeentebestuur, maar het is onduidelijk wat daarmee gebeurt.

Conclusie: de gemeentelijke website mist zijn doel.  Zoals duidelijk blijkt is er een gebrek aan gerichte informatie. Zelfs de informatie die gedeeld wordt op de home pagina is meestal weinig relevant. Het gemeentelijk infoblad bevat veel meer informatie. Nochtans wordt het gemeentelijk infoblad maar 1x per maand uitgegeven, via een website kan je op elk moment informatie tot bij de inwoners brengen. Ondertussen vind je op de website een grote hoeveelheid reglementen, een kat vindt er zijn jongen niet in.

Qua dienstverlening heeft Waarschoot de afgelopen jaren grote stappen achteruit gezet. De indruk leeft dat de inwoners eigenlijk niet meer welkom zijn op het gemeentehuis. Tijd voor een ommezwaai!

This entry was posted in Archief and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.