Verkiezingsbelofte maakt schuld

Uittreksel uit het CD&V verkiezingsprogramma

Uittreksel uit het CD&V verkiezingsprogramma

Open VLD is erg gekant tegen deze erg onsociale belasting en heeft steeds gezegd dat ze enkel en alleen kan overwogen worden om tijdelijke tekorten te financieren en nooit een permanent karakter mag krijgen.   Open VLD heeft dan ook reeds meerdere keren voorgesteld de AGB te verminderen of af te schaffen of zelfs gedurende één (of meerdere) ja(a)r(en) niet te innen.  Tevergeefs.

Ook in het budget 2011(=begroting voor volgend jaar) binnen en daar staat de AGB nog steeds parmantig in.  Het is dus de bedoeling van de meerderheid de AGB ook in 2011 te innen.  Wij zullen ons hier eens te meer tegen verzetten, maar we weten dat het moeilijk is de meerderheid te breken.  Laatste keer dat we het over de AGB hadden in de gemeenteraad trok Jurgen Blomme zijn stoute ‘SPa-broek’ aan en beweerde deze asociale belasting niet meer te stemmen.  Ook deze keer stemde de SPa fractie tegen. De SPa zal zijn enige breekpunt binnen de meerderheid niet realiseren, het postje van OCMW voorzitter was duidelijk belangrijker. Je zou voor minder rood uitslaan.

Dit betekent echter wel dat de CD&V gedurende deze regeerperiode geen woord meer kan houden.  Ze heeft de Waarschootse burger beloofd gedurende de zes jaar van de legislatuur de AGB met 1/3 te verminderen, hetzelfde bedrag had bereikt kunnen worden door de AGB gedurende 2 jaar van de 6 niet te innen.   Ook in 2011 zal u dus een belastingsaangifte krijgen voor 149 euro.

Zelfs als de CD&V uit eerlijke schaamte in 2012 beslist de AGB niet te innen zal ze de Waarschootse burger belogen hebben.
Mmv Alain Vervaet

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.