Voor diegenen met een boeiend tijdverdrijf en/of passie

Iedereen is welkom op de hobbybeurs op 6 maart 2011 in de Miami te Waarschoot. Een organisatie van vzw Podiumhuis. Standhouders kunnen gratis inschrijven tot 1 maart 2011. Voor meer informatie: 0497 21 16 59.

Televisie

Bij sommige mensen staat de televisie aan van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Beweging op de achtergrond. De televisie: om de eventuele eenzaamheid of om verveling tegen te gaan, om de tijd op te vullen. Ja, bij sommige mensen is televisie kijken: een hobby. Niks op tegen, hoor! Ieder zijn meug, zullen we maar zeggen. En sommige mensen kunnen een boompje opzetten over wat ze de avond ervoor gezien hebben. ‘Televisie kijken’ kunnen we dan ook rangschikken onder cultuur, net zoals ‘muziek beluisteren’ of een bioscoop bezoeken.

Hobby

“Onder een hobby wordt in het algemeen een ontspannende activiteit verstaan die men in zijn vrije tijd uitoefent en die men graag doet, meestal met als doel om iets tot stand te brengen”, lezen we via Wikipedia. Verderop lezen we onder andere ook, in deze encyclopedie op internet, dat sommige mensen er zelfs in slagen om van hun hobby hun beroep te maken. Van dan af stopt deze liefhebberij. De amateur werd professioneel. De grens tussen ontspanning en inspanning is dan ook niet altijd duidelijk. Amateurisme staat tegenover perfectionisme — al kan dat niet altijd gezegd worden, want ook hobbyisten kunnen soms een staaltje van volmaaktheid weggeven.

Resultaten

Een hobby leidt dus meestal tot een resultaat. Voortbrengselen van urenlange bezigheden na de werkuren. En huzarenstukjes mogen af en toe ook gezien worden. Van het fokken van de mooiste kanariesoort tot de radiozendamateur met zijn morseapparatuur. Van de amateurfotograaf tot postzegelverzamelaar. Het ontwerpen van sieraden, het in- en uit elkaar halen van een bromfiets, kalligrafie, borduren, bierbrouwen, modelbouw of zelfs het verzamelen van wijnetiketten. Het valt allemaal onder de noemer: hobby.

Hobbybeurs

Het nieuwsgierig aagje in ons gaat dus op zoek naar mensen met een hobby. Daarom organiseert vzw Podiumhuis op 6 maart 2011 een hobbybeurs in de Miami te Waarschoot. Hobbyisten mogen dan van 14 tot 18 uur hun resultaten of boeiende onderwerpen ten toon spreiden.

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.