Burgemeester Ann Coopman | Blog : Lokaal Economische Raad (LER)

Op mijn initiatief - ik ben ook bevoegd voor KMO - werd recentelijk de LER opgericht. Deze gemeentelijke adviesraad zal de gemeente adviseren rond economische vraagstukken. Voorzitter Koen De Muynck van het boekhouderskantoor De Muynck & Partners ziet het alvast zitten. Uitdagingen genoeg, daarvan getuigde de agenda van de eerste officiële vergadering.

Met de komende dorpskernvernieuwing breekt een moeilijke tijd aan, zeker voor de bereikbaarheid van de middenstandszaken in de kern van onze gemeente. Er werd afgesproken om kort op de bal te spelen. Problemen en vragen kunnen ten allen tijde gesteld worden aan de werfleider. Op vrijdag, tijdens de werfvergadering, komt een delegatie van de middenstanders aan het woord om problemen en ongemakken te bespreken.

Meteen wordt ook het parkeerbeleid onder de aandacht gebracht. In de werkgroep zal een voorstel uitgewerkt worden dat haalbaar is. Doel is om in de winkelstraten de kortparkeerders vlotter aan een parkeerplaatsje te helpen en de lange parkeerders naar andere parkeermogelijkheden te leiden.

Ook zal een centrale databank ontwikkeld worden waarin de zelfstandige/KMO zijn activiteiten kenbaar kan maken. Op die manier kan de gemeente hen aanschrijven om mee te dingen in offertes en kunnen particulieren gericht zoeken naar een Waarschootse leverancier van gewenste diensten. Deze databank zal via de gemeentelijke website consulteerbaar worden.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.