Ambiance op de krulbolavond

Vorige zaterdag hebben we weer eens iets nieuws geprobeerd. We gingen met de muzikanten en partners eens de meetjeslandse volkssport bedrijven, namelijk: Krulbollen. Place to be was het vijverhof in Waarschoot, bij boer Claeys.

Er waren zo’n 25-tal aanwezigen en de sfeer zat er onmiddellijk in. Nadat we een spoedcursus kregen van de gastheer, nam elk een bolle en probeerden we de staak te raken. De één had daarbij al wat meer succes dan de andere. Je mocht niet te hard (forte), want dan zat je er los voorbij, en moest je wat zachter (decrescendo). Maar sommigen waren dan weer te voorzichtig, en speelden te zacht (piano). Zij moesten wat harder (crescendo).

Nadat we wat geoefend hadden deelden we ons in per 4, en namen het zo tegen elkaar op. Jammer voor degenen die er niet bij waren, want het was een leuke avond. Maar niet getreurd, want wellicht is dit voor herhaling vatbaar. Ook een aanrader voor elke vereniging die eens iets anders wil doen. Krulbollen is voor jong en oud.

This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.