Burgemeester Ann Coopman | Blog : Actieve senioren spelen petanque

Petanquespel, het is niet enkel het privilege van de Fransman meer. De Vlaamse senior heeft dit spel ontdekt en kan er zich in amuseren. Gooien van metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje, de but, geeft een kick, maar de bal van de tegenpartij wegschieten doet soms meer deugd!
Ook in Waarschoot komen traditiegetrouw, van zodra er een straaltje zon is, een groep actieve senioren samen aan het petanquepleintje achter de sporthal. Mekaar aftroeven in het dichtst bij de but te gooien, op tijd eens rusten bij een potje koffie, thuis met veel liefde gezet, een babbeltje slaan,…

Iedere woensdag- en zaterdagnamiddag, bij mooi weer, kan u ze aanmoedigen!


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.