Burgemeester Ann Coopman | Blog : Ontvoogd!

Zoals reeds eerder op mijn blog gemeld is Waarschoot ontvoogd. Dit is nu officieel zoals u kan nalezen in het persbericht dd 6 mei 2011 van de persdienst van de Provincie Oost-Vlaanderen: “Waarschoot kan zelfstandig stedenbouwkundige vergunningen verlenen.”

Voor aanvragen ingediend na 1 mei 2011 is er geen advies van het Vlaamse Gewest meer nodig. Concreet betekent dit dat de gemeente geen verplicht advies meer moet vragen aan de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar van het Agentschap R-O Vlaanderen, Ruimtelijke ordening. De nieuwe procedure heeft ook positieve gevolgen voor de bouwlustigen en verkavelaars van gronden in Waarschoot. Zo moet de vergunning verleend en verzonden worden binnen de decretaal bepaalde termijn, die nu in bepaalde gevallen verder ingekort wordt, zoniet is de vergunning ‘stilzwijgend’ geweigerd. Dat betekent een stimulans voor het vlot behandelen van de dossiers, wat elke aanvrager ten goede komt.

Voor het vergunningenregister moest voor elk bebouwd perceel binnen de gemeente nagegaan worden wat er sinds 1962 op stedenbouwkundig vlak is gebeurd. Waarschoot slaagde erin om deze omvangrijke taak – zonder hulp van externe bureaus - te volbrengen. De gemeente, met name Johan De Muynck en Mario De Zutter van de dienst grondgebiedzaken, leverden een niet te onderschatten prestatie. Ik wil hen daarvoor speciaal danken!

Wij zijn de 28ste ontvoogde gemeente van de 65  Oost-Vlaamse gemeenten, en we zitten daarmee nog vooraan in het peleton. De andere ontvoogde Oost-Vlaamse gemeenten zijn: Denderleeuw, Kruibeke, Evergem, Wetteren, Sint-Laureins, Stekene, Gent, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Gillis-Waas, Kruishoutem, Gavere, Nazareth, De Pinte, Eeklo, Sint-Martens-Latem, Assenede, Zelzate, Oudenaarde, Zomergem, Dendermonde, Zulte, Haaltert, Berlare, Erpe-Mere, Temse, Ronse, Lokeren.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.