Burgemeester Ann Coopman | Blog : Te hoge snelheid in de Stationsstraat

De werken op het Dorp gaan goed vooruit. Gisteren is fase 1b gestart, waarbij de riolering nu aangelegd wordt in het stuk vanaf de bibliotheek tot aan de Metaalstraat.

In het kader van deze werken zijn ook de verkeerslichten op het kruispunt Stationsstraat-Metaalstraat tijdelijk verdwenen. Ik krijg dan ook bijna dagelijks te horen dat het oversteken van de straat niet evident is, automobilisten negeren het zebrapad en de snelheid stijgt met de dag.

Daarom heb ik in samenspraak met de politie het led-bord “u rijdt te snel” laten plaatsen. Momenteel worden de data uitgelezen (het stond tot gisterenavond in de Molenstraat) maar vanaf vrijdag 20/5 zal het er staan, tot het ogenblik dat het kruispunt opgebroken wordt. We hopen op die manier de automobilisten bewust te maken dat het hier een 50km-zone is.

Ik kan er nu al aan toevoegen dat deze lichten na de voltooiing van de werken terugkomen!


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.