Erfpacht voor parking?

Gezien door de Dorpskernvernieuwing het aantal parkeerplaatsen op het Dorp vermindert, wordt een parking aangelegd op de terreinen van de Chiro, die te bereiken zal zijn via de Nieuwstraat. Dus is deze parking een beetje het sluitstuk van de Dorpskernvernieuwing. De terreinen zijn eigendom van de Kerkfabriek St Ghislenus, maar gezien het belang van deze parking en ook omdat de gemeente enkele honderdduizenden euro’s kosten moet doen voor de inrichting, lag het voor de hand dat de gemeente deze terreinen zou aankopen. Tot onze grote verrassing stond op de agenda van de laatste gemeenteraad dat de gemeente de terreinen niet koopt, maar er een erfpacht op neemt van 30 jaar. Dit is totaal ONZINNIG en ONVERANTWOORD. Het college weet echt niet meer waar het mee bezig is. Dit duwt de gemeente in de onzekerheid omdat de Kerkfabriek op het einde van de 30 jaar, de gemeente wandelen kan sturen en de terreinen terug in bezit kan nemen. Dat zullen de volgende generaties dan maar moeten oplossen.De reden van dit schandalig gedoe is wellicht het feit dat men met 18 jaar geneuzel en gebazel niet voldoende tijd heeft gehad om dit dossier op deftige manier af te werken.
This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.