Financiële toestand zorgwekkend

Belastingsverhoging in 2014?

Belastingsverhoging in 2014?

Op het einde van juni krijgt de gemeenteraad steeds de financiële resultaten voorgeschoteld van het afgelopen jaar. Ondertussen ontkent niemand meer dat het gemeentebestuur overdreven veel investeringen aan het doen is. Maar door het opbouwen van een spaarpotje is er (voorlopig althans) nog geen probleem. De schepen van financiën stelde namelijk dat voor 2014 het niet nodig zal zijn om de belastingen te verhogen. Als je weet dat het nieuwe gemeentebestuur na de verkiezingen zijn eerste werkdag zal hebben op 2 januari 2013 (dan is er de eedaflegging van de nieuwe gemeenteraadsleden), dan durft de schepen niet erg ver in de toekomst te kijken.

Door dergelijke uitspraken te doen bevestigt de schepen alleen maar dat uw gemeentebestuur in slechte papieren gaat terecht komen. Niet vandaag of morgen, maar in 2014 komen de financiën onder hele zware druk te staan. Door dergelijke uitspraken te doen bevestigt de schepen dus dat de gemeente Waarschoot 1 jaar na de gemeenteraadsverkiezingen in zware financiële problemen zal terecht komen.

Het is nu al heel duidelijk dat de meerderheidspartijen hun verkiezingsbeloften om de belastingsdruk te verleggen of te verminderen niet zullen houden. Open VLD was en is nog altijd heel duidelijk. Het in evenwicht houden van de gemeentelijke financiën moet in Waarschoot gebeuren door de uitgaven onder controle te houden, niet door bijkomende inkomsten te zoeken. Ook dat zal de rode draad worden in ons verkiezingsprogramma.

We kunnen gerust stellen dat het onder controle houden van uitgaven het grote probleem van deze meerderheid is. Wanneer CD&V, WGB en SPa opnieuw samen een meerderheid willen vormen (als ze dat gaan kunnen), dan zullen de Waarschootse inwoners de rekening gaan betalen vanaf 2014.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.