Omgevingswerken jeugdlokalen goedgekeurd

Jeugdlokalen

Jeugdlokalen

Op donderdag 6 oktober werden de plannen voor de omgevingswerken goedgekeurd. Een mooi plan met veel groen en veel groene ruimte voor de jeugdbewegingen. Een cadeau dat de jeugdverenigingen zeker dankbaar zullen aanvaarden. Maar er is ook een schaduwzijde. De grondwerken kosten bijna 300 000euro zonder aanplantingen. Dit is maar liefst 5 keer meer dan het budget. Het CD&V/WGB/SPa gemeentebestuur lijkt maar niet te beseffen dat op deze manier de financiële toekomst van onze gemeente zwaar gehypothekeerd wordt.

Niemand in Waarschoot kan zich dit permitteren. Wie bouwt, verbouwt, zijn tuin inricht of een grote aankoop plant, stelt zich een realistisch budget voorop. Niemand in Waarschoot kan zich dan ook veroorloven om dat budget te vervijfvoudigen. Niemand. Maar blijkbaar kan het gemeentebestuur van Waarschoot dit wel. Door het geld door ramen en deuren te gooien, komt het gemeentebestuur rond 2014 in de problemen.

Normaal gezien zouden de jeugdbewegingen deze zomer al hun intrek genomen hebben. Maar door de keuze voor deze uitgebreide omgevingswerken loopt de realisatie van de jeugdlokalen een jaar  vertraging op. Nu kan de bouwvergunning aangevraagd worden om in het voorjaar de werken uit te voeren. Volgende zomer kunnen de jeugdbewegingen hun intrek nemen.

De openingsreceptie zal dan plaatsvinden eind augustus of begin september. Dat is juist 1 maand voor de gemeenteraadsverkiezingen…

Aan te leggen speelzone voor jeugdbewegingen

Aan te leggen speelzone voor jeugdbewegingen

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.