Kraters in Zoutweg?

Het gemeentebestuur heeft op de laatste gemeenteraad beslist om het wegdek van het Hoekje tussen de Kapellestraat en de rotonde aan de Belle kerk te vernieuwen. Een goede zaak, want het wegdek vertoont hier en daar wat putten. Op de vorige gemeenteraad was er al gebleken dat het gemeentebestuur een beperkt budget gereserveerd had voor onderhoudswerkzaamheden. Er zijn drie straten dringend aan onderhoud toe: Molenstraat, Hoekje en Zoutweg. Voor Open VLD was het duidelijk dat de Zoutweg in de slechtste staat was. Maar het is dus het Hoekje geworden.

Wie de betrokken straten passeert, kan gerust zelf vergelijken. Het wegdek van de Zoutweg is tot op de naad versleten. Er zijn scheuren van 10cm diep en 10m lang, de onderlaag is aangetast en ook de netten die de verschillende lagen samenhouden zijn op verschillende plaatsen gescheurd. Indien er een koude winter volgt, dan volgen ongetwijfeld scenario’s zoals een paar jaar geleden in de Kere. Wie het nog niet gelooft, kan hier doorklikken naar een korte maar veel zeggende fotoreportage over de Zoutweg. Door de beslissing om eerst het Hoekje aan te pakken worden de werken waarschijnlijk uitgesteld tot na de verkiezingen. Dit betekent twee jaar vertraging voor de Zoutweg…

Onderhoud is geen prioriteit voor dit gemeentebestuur. Wanneer er eens een beperkt budget wordt vrijgemaakt, dan worden de foute keuzes gemaakt. Open VLD maakt binnenkort zijn oplossing voor dit structurele probleem bekend.

Bekijk de volledige fotoreportage over de Zoutweg hier.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.