Burgemeester Ann Coopman | Blog : Laadpalen voor elektrische fietsen en auto’s

Waarschoot is – samen met Balgerhoeke – koploper in het Meetjesland wat betreft het plaatsen van laadpalen voor elektrische fietsen en wagens.  Veel senioren ondervinden vandaag meer en meer het comfort van een elektrische fiets en men verwacht dat 20% van het wagenpark tegen 2020 elektrisch zal zijn. Waarschoot springt hiermee op de kar van de nieuwe trends welke zich aandient.

Als burgemeester moet je vooruit kijken. Op mijn vraag zijn we toegevoegd aan het proeftuinproject “EVA” van Eandis en Telenet, en zal de aanleg van de nodige leidingen en de plaatsing van de laadpalen volledig gratis uitgevoerd worden. Voor Waarschoot is 1 laadeiland voorzien met max 2 laadpalen ( 1 auto en 1 fiets). Het is een opportuniteit welke we niet laten passeren, zeker nu onze dorpskern volledig vernieuwd en opgewaardeerd wordt. De laadpalen zullen uiteraard in het centrum voorzien worden, in de buurt van de horecazaken. Wanneer de ene batterij oplaadt, …..


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.