Subsidies in ruil voor administratie

Papierberg

Papierberg

Op de laatste gemeenteraad werden maar liefst 10 nieuwe reglementen voor subsidies voor jeugd- en cultuurverenigingen goedgekeurd. Het is echter nu al duidelijk dat deze reglementen snel weer aangepast moeten worden. Een meerderheid van de nieuwe reglementen voldoen niet aan de privacy wetgeving. Bovendien worden er onredelijk veel bijkomende administratieve verplichtingen opgelegd aan de verenigingen.

De cultuur en jeugdverenigingen moeten vanaf nu al hun ledenlijsten doorgeven aan het gemeentebestuur. Volgens de privacy wetgeving mag je niet zomaar doen, ieder individu moet hiervoor schriftelijk toestemming geven. Dit betekent concreet dat elke jeugdvereniging aan elk lid schriftelijk toestemming moet vragen om zijn coördinaten door te geven aan het gemeentebestuur. Als je weet dat er in Waarschoot honderden jongeren aangesloten zijn bij een jeugdbeweging, dan is dit al een gigantische papierberg. Bovendien kan je je afvragen wat het gemeentebestuur met de ledenlijsten gaat doen.

Voor Open VLD zal administratieve vereenvoudiging een prioriteit zijn in zijn verkiezingsprogramma. De voorbije jaren zijn er zoveel reglementen bijgekomen dat het nog onmogelijk is om het bos door de bomen te zien. Het kan niet de bedoeling zijn om jongeren op te zadelen met een gigantische berg administratie in ruil voor een beetje werkingsmiddelen.

Verenigingen moeten ademruimte krijgen en financieel ondersteund worden. Dit bestuur is jammer genoeg vooral sterk in creëren van extra administratie.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.