Dexia kost 375.000 euro

Ik zeg het niet uit leedvermaak, maar ik waarschuwde het schepencollege verschillende keren. Reeds in september 2009 zei ik dat de hele historie met de Gemeentelijke Holding en Dexia een tijdbom was. Die is nu geëxplodeerd. Pal in het gezicht van de gemeenten. Heel amateuristisch en zeer onverstandig van de gemeentebesturen om met geld van de burger te gaan speculeren. Maar ja, de onwetendheid was groot en de politieke druk nog groter. Ook Waarschoot heeft de afgelopen tijd veel geld geïnvesteerd in de Gemeentelijke Holding (dus in Dexia), dit geld is nu verloren.Hoeveel het Waarschoot kost?Waarschoot had een aandelenpakket ter waarde van 375.000 euro. Even erg is dat het jaarlijks winstaandeel, dat in normale jaren (niet meer de laatste twee jaar) zo een 55.000 euro bedroeg ook voor altijd verloren is. De financiële situatie van Waarschoot kennend en wetend dat de hogere overheden ook besparingen van de gemeenten zullen eisen, is dit grote pech. Waarschoot financieel overeind houden wordt een hele klus. Open Vld staat echter klaar om dit probleem met de nodige kennis aan te pakken, de anderen staan klaar om u de rekening te presenteren.
This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.