Burgemeester Ann Coopman | Blog : Sportlaureaten 2011 gekend

Zaterdag 11 februari 2012 werden de sportlaureaten 2011 gehuldigd tijdens een academische zitting en heerlijke receptie georganiseerd door de sportraad/-dienst.

Via aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten voor alle leeftijden, voldoende en kwaliteitsvolle sportinfrastructuur, getalenteerde sportclubs en een goed draaiende sportdienst en sportraad biedt Waarschoot een actief sportbeleid aan dat niemand onbewogen laat. En we gaan door op dit elan. Naast de gemeentelijke en Vlaamse subsidiepot van € 37.000 voor de werking van de sportdienst en sportclubs, plannen we in 2012 voor de sport € 215.000 investeringen. De tennisvelden krijgen een een groot onderhoud, de voetbalterreinen C en D krijgen een sproei installatie met bijhorende boorput en dieptepomp en via een toelage aan de voetbal zullen de stralers (lichtpunten) aangepast worden. De sportvloer uit 1982 wordt in juni uitgebroken en volledig vervangen. Met de aankoop van bijkomend materiaalvoor de gymclub en een eerste renovatie van de sporthalinzake brandpreventie sluiten we het investeringsprogramma 2012 af.

Vanaf mei 2012 werkt de gemeente samen met TMVW. Deze samenwerking komt er op mijn voorstel. TMVW zal voortaan het gebouw beheren, waardoor de gemeente een stuk van de BTW op haar investeringen kan recuperen. Voor de gebruiker van de sporthal verandert er niets, de gemeente Waarschoot blijft haar eigen sportbeleid voeren.

Hierbij geef ik jullie nog een overzicht van de winnaars in de verschillende categorieën: Sportclub competitief: Gymclub Waarschoot -
Sportclub recreatief: TC Orbis (4 ploegen) – Sportfiguur competitief: Stijn Eloot (badminton) – Sportfiguur recreatief: Bart Impe (trialrunning) – Jeugdsportploeg: KFAC Waarschoot jeugdwerking (U11, U13 en U15) – Beloftevolle jongere: Jochem Roegiers (wielrennen) en Sportverdienstelijke: Lucy Pynaert (Badmintonclub)

Ook al ging er maar één met de titel naar huis, mijn felicitaties aan alle 25 genomineerden voor de sportieve prestaties!


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.