Industriezone Kapellestraat komt dichterbij

Op de gemeenteraad van juni werd het RUP Kapellestraat goedgekeurd. Voor Open VLD is dit een goede zaak. De industriezone rond de Kapellestraat zal vernieuwd worden, er komt bijkomende ruimte voor kleine bedrijven. Uiteraard betekent dit ook extra werkgelegenheid, en zal het industrieterrein er compleet anders gaan uitzien. Open VLD wil vooral aandacht besteden aan energiebesparen en duurzaamheid op dit bedrijventerrein.

Maar dit RUP is nogmaals een toonbeeld van hoe-het-niet-moet. Iedereen krijgt via het openbaar onderzoek de kans om suggesties aan te leveren om dit RUP bij te sturen of te veranderen. Er zijn 25 mensen die zich de moeite getroost hebben om een dergelijk bezwaarschrift in te dienen. Het gemeentebestuur heeft 3 van de 33 vragen van de indieners positief verwerkt. Dit is amper 10%. Bovendien is op de vergadering gebleken dat bepaalde bedrijven in volle expansie niet meer kunnen uitbreiden. Het gemeentebestuur geeft dus het signaal aan groeibedrijven dat zij best Waarschoot verlaten!

Open VLD heeft zich de moeite getroost om het RUP nog te veranderen. Niet alleen is dit zeer moeilijk bij een definitieve aanvaarding, een gemeentebestuur moet er zijn voor zijn inwoners. Voor dit gemeentebestuur wordt inspraak eerder ingevuld als kritiek door lastige inwoners, terwijl je op deze manier net leert wat de bezorgdheid is van de inwoners. Compleet foute communicatie dus.

Een gemeentebestuur moet een visie ontwikkelen, om deze daarna te overleggen met de inwoners. Het huidige gemeentebestuur wil vooral zijn mening opdringen. Hoog tijd voor een nieuw bestuur dat effectief rekening houdt met zijn inwoners.

This entry was posted in Archief and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.