Burgemeester Ann Coopman | Blog : Tweede zwerfkattenvangst 17-18-19 december 2012

Op 17, 18 en 19 december organiseert het gemeentebestuur i.s.m. RATO vzw een tweede reeks vangnachten voor zwerfkatten. Tijdens de eerste reeks vangnachten in november werden 46 zwerfkatten gevangen in Berg, Berkenstraat, Kapellestraat-Hoekje, Legevoorde, Nijverheidsstraat, Weststraat en Stuiver. De zwerfkatten werden door een dierenarts behandeld. In december worden opnieuw vangkooien geplaatst in Berg, Kapellestraat – Hoekje, Legevoorde, Stuiver en Weststraat om de overige zwerfkatten te vangen. Indien u nog andere locaties van zwerkatten kent, mag u deze melden bij de dienst grondgebiedzaken, tel. 09 250 59 16, grondgebiedzaken@waarschoot.be
Aan de eigenaars van huispoezen wordt daarom gevraagd om op 17, 18, 19 december 2012 ofwel de huispoes een halsbandje om te doen, zodat de huispoes zich duidelijk onderscheidt van een zwerfpoes ofwel de huispoes binnen te houden. Katten die een bandje aanhebben, worden onmiddellijk vrijgelaten door onze bestrijder, alsook de katten die een markering hebben dat ze reeds vorige maand een bezoek aan de dierenarts ondergaan hebben.
Gelieve op de vangdagen de poezen geen eten te geven in het belang van het welslagen van de vangacties, aangezien het vangen gebeurt in speciale bakken met lokvoer.
Als er mensen zijn die zelf zwerfkatten gevangen hebben en die rechtstreeks naar de dierenarts brengen dan zal de gemeente Waarschoot niet instaan voor de kosten. Enkel de behandeling van zwerfkatten die gebracht worden door RATO vzw zal gefinancierd worden door de gemeente.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.