Burgemeester Ann Coopman | Blog : Krijgt Waarschoot binnenkort een sociaal restaurant?

De ouderenadviesraad droomt al geruime tijd om warme maaltijden aan democratische prijzen aan te bieden. Verschillende pistes werden bewandeld. Samenwerking met Zonneheem in Eeklo, aan huis levering van warme maaltijden, mooi, maar helaas niet haalbaar of te duur.

Toen hoorden we van de nakende bouwplannen van het WZC De Linde.

Er werd gepolst bij mevrouw Els Braeckman, directeur van het WZC De Linde en vertegenwoordiger in de ouderenadviesraad. Of het niet mogelijk was om samen een sociaal restaurant uit te bouwen? Een plaats om anderen te ontmoeten, samen te eten, drempelverlagend en integratiebevorderend van bezoekers met bewoners betekent voor iedereen een meerwaarde. Met de nakende uitbreidingsplannen moet de keuken vergroot en aangepast worden. De vraag kon dan ook op geen beter moment komen. Mevrouw Braeckman beloofde de vraag mee te nemen in de nakende bouwplannen van het WZC De Linde, en dat deed ze met succes. Ondertussen vernemen we dat de bouwplannen de goede richting uitgaan. Recent zette de raad van bestuur van het WZC De Linde het licht op groen en komen de bouwplannen in een eindfase.

De ouderenadviesraad is alvast in haar nopjes met deze ontwikkeling en hoopt weldra deze dienstverlening te kunnen aanbieden.

 


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.