Burgemeester Ann Coopman | Blog : informatieveiligheidsconsulent voor Waarschoot

V-ICT-OR

 

 

De Vlaamse Overheid stelt bij decreet van 18 juli 2007 dat de uitwisseling van elektronische bestuurlijke gegevens door een informatieveiligheidsconsulent gecontroleerd moeten worden.Dit betekent dat hij/zij moet op toezien dat de gemeente, bij het doorgeven van persoonsgegevens, bepaalde regels respecteert en de persoonlijke levenssfeer niet schendt. Het gaat niet alleen over gegevens die te maken hebben met de persoonlijke levenssfeer (privacy) van personen, maar ook over gegevens die te maken hebben met het professionele of openbare leven van een persoon.

De gemeente Waarschoot “huurt” voor deze dienstverlening een provinciale informatieveiligheidsconsulent. 18 dagen per jaar zal hij/zij de veiligheid van de gegevensuitwisseling controleren binnen de gemeente Waarschoot. Hiervoor betalen wij forfaitair 7.600 euro/jaar aan de provincie. De overeenkomst wordt voor 2 jaar afgesloten. Op termijn zal ook het OCMW aansluiten bij deze dienstverlening.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.