Het Nieuwsblad : Waarschoot : Tegen 2030 9 procent meer in inwoners in Evergem, 5 procent minder in Waarschoot

De bevolking van Waarschoot krimpt tegen 2030 met 5 procent, die van Evergem zou zijn aangegroeid met 9 procent. Dat becijferde de studiedienst van de Vlaamse regering. Waarschoot twijfelt aan de betrouwbaarheid van de cijfers, Evergem gaat nu al op de rem staan. ‘Men heeft enkel rekening gehouden met demografische gegevens. ‘We hebben inderdaad een oudere bevolking, maar er is geen rekening gehouden met andere gegevens’, zegt burgemeester Coopman van Waarschoot. ‘We willen groeien, maar niet te snel. Een groei van 300 inwoners per jaar kunnen we aan’, regaeert burgemeester De Maertelaere van Evergem.

This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.