Burgemeester Ann Coopman | Blog : Protocol tussen politie-NMBS en gemeente begint vruchten af te leveren

fietsdiefstalTussen de gemeente Waarschoot, de politie en de NMBS “Corporate security service B-Holding” werd een charter afgesloten om stationsomgeving veiliger te maken. Deze samenwerking wil het algemeen veiligheidsgevoel verhogen in het bijzonder de preventie van fietsdiefstallen en vandalisme.
Eind 2014 werden de camera’s aan het station van Waarschoot geïnstalleerd. De gemeente betaalde de camera’s, de NMBS staat in voor de beelden.

De politie heeft ondertussen 2 fietsdiefstallen aan het station met succes opgelost. Deze fietsen werden gedemonteerd en achteraan de Miami gestockeerd. De dader van een derde fietsdiefstal wordt momenteel geïndentificeerd aan de hand van de camerabeelden.

 

Bent u het slachtoffer geworden van een fietsdiefstal of -vandalisme, contacteer zo vlug mogelijk de politie. De beelden worden immers na een bepaalde tijd overschreven.

TIP: iedere eerste vrijdagvoormiddag van de maand: gratis fietsregistratie in de sporthal. Vergeet je rijksregisternummer niet mee te brengen (op je Eik)


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.