Burgemeester Ann Coopman | Blog : “Groetjes uit Waarschoot, fietsen langs eeuwenoude kapelletjes”

Het Heemkundig Erfgoed kon in Waarschoot decennia lang in stand gehouden worden door de stille erfgoedzorgers die met liefde de vele devotieplekjes in en rond het dorp in ere gehouden hebben. Mooie kapellen verdwenen, maar 16 ervan werden bewaard en bevinden zich dankzij onbaatzuchtig vrijwilligerswerk in uitstekende staat.

‘Achter’ deze mooie plekjes bevinden zich ook schitterende Meetjeslandse verhalen. Dit erfgoed willen we ‘vertellen’.

Met de (financiële) steun van Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Meetjesland, de Erfgoedcel van Comeet en een enthousiaste werkgroep wordt het vervolg voorbereid. In het verlengde van “Groetjes uit Waarschoot”, de 12 unieke kunstpostkaarten van de hand van fotograaf Rudi De Latter, trekken we in een routebrochure langsheen het kapelletjeserfgoed van Waarschoot. De gebrachte verhalen brengen een ‘andere’ kijk op de veldkapelletjes. De tocht wordt schematisch getekend in het boekje, zodanig dat de lezer zijn eigen wandel- of fietstraject kan kiezen. “Groetjes uit Waarschoot, fietsen langs eeuwenoude kapelletjes” wordt tegen eind 2015 verwacht.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.