Waarschoot : Limieten aan overdracht bevoegdheden aan IVM

 

De gemeente betaalt om de binnengebrachte materialen op het recyclagepark te laten verwerken. Door de bevoegdheid van de verwerking over te dragen aan huisvuilverwerker IVM hoopt de gemeente scherpere prijzen af te dingen voor die verwerking. Groen is het daar op zich mee eens.  Een tweede vraag is: geef je ook de uitbating en het tarievenbeleid over aan IVM? “En daar zegt Groen duidelijk ‘nee’” zegt Peter Cousaert, voorzitter van Groen Waarschoot.

De gemeente heeft nu gekozen om niet zo ver te gaan, maar ze zetten de deur open om het over enkele maanden toch over te dragen. Het bestuur vindt dit dus wel degelijk een optie. En daar is Groen het dus mee oneens. Dat zou immers betekenen dat we in Waarschoot niet meer zelf kunnen beslissen hoeveel je als gemeente op het recyclagepark wil laten betalen. Het is aan de gemeenteraad om die beslissingen te blijven nemen. Bevoegdheidsoverdracht naar intercommunale IVM haalt die garantie weg

Ook de oppositie moet vat blijven hebben. Bij bevoegdheidsoverdracht worden lokale acties (zoals onze succesvolle acties voor de afschaffing van de €1-regel) compleet overbodig.

 

 

Tags: 

This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.