Burgemeester Ann Coopman | Blog : De wespenfoon 09/376 75 80

WespDoor het goede voorjaar en de aanhoudende droogte krijgen brandweerkorpsen gevoelig meer oproepen om wespennesten te verdelgen. De hulpverleningszone Meetjesland, de brandweerzone waar onze gemeente deel van uitmaakt, heeft nu een ‘wespenfoon’ geopend voor alle burgers van het Meetjesland die kampen met een wespennest. Wie last heeft van zo’n nest kan de brandweer bellen op 09 376 75 80.

Wespen zijn gevaarlijk – zeker als het een hele zwerm is. Veel mensen zijn allergisch aan een wespensteek en kunnen er zelfs aan sterven als ze niet snel genoeg in het ziekenhuis worden behandeld. Wees dus altijd zeer waakzaam als u een plek ontdekt waar veel wespen in en uit vliegen. Het zou wel eens om een wespennest kunnen gaan.

 

 


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.