Waarschoot : Kringloopkrachten winnen eerste Groene Pluim

De Kringloopkrachten zijn de eerste laureaten van de Groene Pluim in Waarschoot. Met de Groene Pluim zetten we personen of organisaties die zich inzetten op het vlak van solidariteit of ecologie in de bloemen. “Uitermate blij zijn we met deze erkenning” zegt Frank Van Hecke, één van de Kringloopkrachten. Ook collega Jean-Pierre De Smet was heel blij met de waardering. De Kringloopkrachten heetten voorheen de Compostmeesters. 
 
Om te beginnen gaven we de Kringloopkrachten deze prijs omdat door hun acties, de afvalberg verkleint. Met hun tips en acties zetten ze mensen aan tot composteren. Die compost gaat dan meteen weer terug naar de groei en bloei van allerlei planten en gewassen. De Kringloopkrachten doen alles vrijwillig. "Hun engagement zetten we dan ook mee in de verf waarvoor we hen oprecht willen bedanken," zegt Peter Cousaert, voorzitter van Groen Waarschoot. 
 
Aan de uitreiking van de Groene Pluim was ook een kleine prijs verbonden: een groene pluim en een geschenkbon van de Oxfam-Wereldwinkel.  
This entry was posted in Archief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.