Burgemeester Ann Coopman | Blog : Hulpverleningszone Meetjesland breidt haar dienstverlening uit.

ziekenwagenVanaf vandaag 3/11/2015 is de post Maldegem overgeschakeld naar een permanentiewacht met 2 ambulanciers in de kazerne tussen 8u en 17u (elke werkdag uitgezonderd feestdagen).Dit is het gevolg van een eerder genomen beslissing in de zoneraad.

Door deze permanentie verzekeren we een snellere ambulance uitruk naar de bevolking toe. De alarmering in de hulpcentra (100/112) werd gewijzigd en van de oorspronkelijke 5 minuten bijgesteld naar 2 minuten. De snellere uitruktijd zal tevens een grotere actieradius met zich meebrengen wat tot meer ambulance interventies zal leiden.
Post Eeklo werkte reeds op deze manier; post Aalter zal binnenkort op dezelfde manier het dringend ambulancevervoer organiseren.

Deze werking genereert een belangrijke meerwaarde naar de burger toe.


Email this post E-mail dit artikel

This entry was posted in Archief and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.